Rahsia Simbol Yahudi

Actually, sy dan keluarga nk g open house tp jalan jammed giler.. apa lagi pusing baliklah… Errmmm, xkn nk balik rumah kut.. malu kat jiran.. Jd, kami g jalan2 pusing bandar TM.. Then, tgk ada satu parking kosong depan Kedai buku.. So, kami akan menyambut raya ketiga dalam bookstorelah..  Kakiku melangkah dgn frust jgk le.. tiba2 mata ku terlekat terus kat sebuah buku yg bertajuk ‘RAHSIA SIMBOL YAHUDI’.. 

Penyusun : Ibnuyaacob

Penerbit : Moon Media Enterprise
Email : moonmedia@live.com Tel : 04-4901425 ISBN : 978-967-5989-00-1
Harga : RM 24.00 (Semenanjung M’sia)
RM 27.00 (Sabah/Sarawak)
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Baiklah sblm sy ‘msk’ ke dlm buku ni… sy nk bg sdarkan anda semua dgn satu situasi yg mybe x semua yg prasan…
kita ambik situasi sebenar.

Bagi peminat fanatik filem Star Wars,anda mesti biasa dengar dialog Luke Skywalker,
‘I’am a Jedi,like my father before me!’ (Aku adalah Jedi,macam bapak aku jugak!)
Ucapan ni amat famous dibibir peminat fanatik Star Wars termasuk yang beragama Islam. Bahkan ramai peminat fanatik Star Wars bercita-cita nak jadi pahlawan Jedi sebab boleh ada kuasa Jedi yang power tu. ——————–
Jadi,apa benda Jedi tu?
Anda tau tak perkataan Jedi tu sebenarnya diambik dari nama agama Yahudi iaitu Judais.
Ejaan diubah tapi bunyinya tetap sama.. Maka,sesiapa yang mengucapkannya seolah-olah macam mengaku dah masuk & menganut agama Yahudi secara tak sedar! Lagipun bagi peminat Star Wars sendiri, anda pun tau banyak elemen-elemen Yahudi & Kristian diselitkan dalam filem tu…
Sama juga ucapan keramat dalam filem tu,
“May the Force be with you.”
Anda tau tak? George Lucas,pencipta filem tu dapat idea dari ucapan Kristian,
“May the Lord bless you.”
Astagfirullah…
 _______________________________________________________________________________________________________________________
Diawal bab,buku ni akan ceritakan sikit tentang Yahudi bermula dengan Judais…….
Judais : adalah nama bagi agama bangsa Yahudi.
Agama Judais juga disebut Yehuddah atau Yahedut oleh penganut mereka manakala dalam bahasa Latin ia disebut ludaismus.
Yahudi : adalah nama bagi bangsa.Contohnya macam bangsa Arab,Melayu atau Cina.
Bani : maksudnya keturunan.
Israel : adalah gelaran yang Allah bagi kepada Nabi Yaakub a.s.(Jacob)
Kitab rasmi yang mereka gunakan ialah Torah (Taurat) yang dibawa oleh Moses (Nabi Musa).
Tapi mereka lebih berpegang pada Talmud, kitab yang dihasilkan sendiri oleh rabbi-rabbi mereka… Kitab ni mencakupi segala adat-istiadat kehidupan masyarakat Yahudi walaupun hakikatnya ia dah jauh menyimpang dari ajaran sebenar Nabi Musa.
Synagogue adalah nama rumah ibadat agama Judais.. Ia boleh didapati kat seluruh dunia termasuk Malaysia.. Bezanya,bentuk synagogue tak tetap bentuknya sebab ia ikut budaya negara masing-masing.
Menorah adalah simbol utama agama Judais.
Menorah ialah alat pembawa lilin yang boleh letak 7 hingga 10 lilin kat atasnya.
OK.
Lepas cerita sikit sebanyak tentang
latar belakang Yahudi,
barulah masuk bab simbol-simbol ni……..
________________________________________________________________________________________________________________________
Bab 2 : Singa Judah

Simbol singa amat bermakna & mendalam kepada orang Yahudi dalam seluruh kehidupan mereka.Ia dipuja hingga dianggap kewajipan dalam upacara keagamaan.. Semua orang Yahudi anggap Singa adalah lambang keturunan & lambang keberanian Judah bin Jacob – Judah adalah anak kepada Jacob (Nabi Yaakub).. Singa diambil sebagai simbol keberanian Judah sebab sifat singa yang garang,ngauman yang kuat & tangkas.
Semua orang biasa tengok gambar singa mengaum sebelum sesebuah filem Hollywood bermula.. Betul x??
Tapi anda tahu tak rahsia disebalik simbol ni??
Siapakah yang telah beli 3 syarikat iaitu Metro Pictures, Goldwyn Pictures Corporation & Louis B.Mayer Pictures untuk digabungkan jadi satu iaitu Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)?
Juga siapakah pengasas Hollywood?
Juga anda tahu tak,kenapa simbol singa digunakan untuk logo EPL?
Siapakah pelobi-pelobi yang menguasai EPL?
Semua jawapan ni ada dalam buku ni… Belilah!!
Bab 3 : Kabbalah
Secara ringkasnya,Kabbalah adalah satu amalan mistik atau kerohanian yang diamalkan masyarakat Yahudi dalam agama Judais.
Selebihnya nanti saya huraikan masa review buku ‘Gerakan Freemason Sedunia’ tak lama lagi.. Yang saya nak bagitau sekarang ialah 2 simbol Kabbalah iaitu:
1-Hand of Fatima (Tangan Fatimah)
2-Red String (Tali Merah)
1-Hand of Fatima
Dalam bahasa Hebrew, ia juga disebut Hamsa atau 5.Bagi masyarakat Yahudi,kononnya ini satu simbol semangat kerohanian kepada pemakainya.
Simbol ni bentuk tapak tangan lengkap dengan 5 jari.. Kat tengah-tengah ada satu mata kejahatan yang bakal dihapuskan oleh tangan tu.
Yang peliknya ,dalam masyarakat Arab ramai gak yang percaya siapa yang pakai simbol ni akan bagi dapat kekuatan tersendiri dalam buat sesuatu kerja!
2-Red String
Menurut laman web kabbalah.com, siapa yang pakai red string Kabbalah, dapat hindarkan diri dari unsur-unsur negatif atau gangguan kejahatan… Si pemakai boleh serap unsur-unsur positif kat sekeliling… Red string mesti dipakai pada pergelangan tangan kiri
(sebab dipercayai bahagian kiri badan manusia adalah bahagian yang terima kuasa jahat) maka red string mampu halang kuasa jahat dari masuk kedalam badan…

Bab 4 : Bintang David (Nabi Daud)

Bab 5 : Simbol Freemason

Freemason?
Apa benda freemason tu?
Secara ringkasnya, ia bukanlah gerakan pembebasan mana-mana individu macam Free Palestine, Free Gaza … Tapi ia adalah satu pertubuhan Yahudi yang dah wujud sejak 24 Jun 1717…
Persoalannya,
 Adakah Freemason ada kat Malaysia?
 Jawapannya,YA!
Bab 6 : Simbol Illuminati
Illuminati?
Ni apa pulak ni?
Saya tau ramai yang dah tau.
Tapi bagi yang tak tau, inilah satu lagi pertubuhan rahsia Yahudi & ia adalah pertubuhan rahsia Yahudi yang terbesar di dunia selepas Freemason.. Kedua-duanya bergerak seiring… Bezanya,sesiapa saja boleh join Freemason tapi hanya orang Yahudi saja yang boleh join Illuminati.
Untuk huraian Illuminati ni, nampaknya anda terpaksa gali sendiri dari buku ni sebab banyak sangat info yang nak kena tulis nanti.
Cuma anda mesti terkejut dengan apa yang anda akan jumpa nanti…. Baru anda tau siapa dalang sebenar disebalik Revolusi Perancis 1789, pencipta Komunis,Revolusi Bolshevik (penghapusan kekuasan monarki Raja Rusia) dan lain-lain lagi…. Jangan sampai terlepas!!
Yang saya nak tunjuk kat bawah ni ialah beberapa simbol organisasi kat dunia ni yang dikelilingi pengaruh Yahudi… Abih nak buat camna? Dah memang organisasi tu sendiri dikuasai Yahudi…
Bab 7 : Isyarat Tangan Freemason & Illuminati
Percayalah cakap saya.
Bab ini yang paling memeranjatkan…. Mungkin ayat yang lagi tepat macam ni,
“Kalau kita ni ikan, kita sebenarnya hidup dalam lautan Yahudi!” 
Rupanya terlalu banyak pengaruh Yahudi yang ada dalam kehidupan kita… Kat bawah ni ada 15 simbol yang kita dah pakai sejak beratus tahun dulu tanpa kita sedari:
1-Tangan Tersembunyi Tuhan Jahbulon
2-Jabat Tangan Freemason
3-Laung Agung
4-Genggaman Syaitan 
5-Jerut Leher
6-Faktor X & Tanda Kematian
7-Tolong Diam
8-Angkat Sumpah
9-Tangan Di Hati
10-Tanduk Syaitan atau I Love U Satan
11-Tanda OK
12-Kejayaan Untuk Syaitan
13-Tanda Hormat Komunis
14-Separuh Syaitan, Separuh Malaikat
15-Segitiga Seksual

 

 

Tapi maaf.

Yang ini saya tak dapat tunjukkan sebab banyak sangat gambar yang mengejutkan…. Anda tengok sendiri dalam buku ni ya…
Bab 8 : Simbol Petir
Bab 9 : Simbol Helang
Bab 10 : Simbol Antichrist
Bab 11 : Simbol Nazi
Bab 12 : Nombor 666

Bab 13 : Simbol Pengakap

Bab 14 : Tengkorak & Tulang
Bab 15 : Konspirasi Dollar Amerika
Bab 16 : Hormat Vulcan
Mmm… yang ini betul-betul menarik perhatian saya… Baru saya sedar betapa kuatnya pengaruh Yahudi dalam industri Hollywood… Juga saya setuju dengan pendapat yang katakan filem adalah senjata utama untuk tanam doktrin-doktrin secara halus….
Kesimpulannya,buku ni betul-betul cuba bongkar agenda & rancangan rahsia Yahudi Zionis dalam usaha mereka kuasai dunia secara halus… Dan yang mengejutkan,rupanya ia dah berjalan selama beratus tahun lamanya!
Jadi,apa yang gempak tentang Yahudi ni adalah mereka amat konsisiten dalam membentuk pengaruh Yahudi mereka dan akan sentiasa cuba aplikasikan apa saja elemen dalam agama mereka kedalam kehidupan seluruh manusia.Lalu terpulanglah pada kita untuk menapisnya sebaik mungkin.Yang penting kita berusaha.

Selebihnya,kita serahkan pada Allah.
“Kadang-kadang orang Islam kata,tipu daya musuh sangat hebat tapi apa yang patut kita ingat ialah tipu daya tu bukannya muncul pada hari ni atau kelmarin,ia dah muncul sejak empat belas kurun yang lampau yakni sejak agama Islam diturunkan.”

– Sayyid Muhammad Qutb

Sebelum saya undur diri,saya tinggalkan saudara dengan nota penting dari pihak penerbit… Sila baca & rujuk gambar kat bawah.
p/s: Jgn mudah tertipu dgn tipu daya pihak musuh kita ni… Jadi, korang tunggu apa lagi,?? Nak tunggu smpai dunia ni kiamat ke baru nk bertindak.. kalau korang xleh mencegah dgn perbuatan at least cegah dgn hati… nak cegah ngan hati kena jgk tau apa yg korang nk cegah tu……. So, dptkan skrang buku ni di kedai2 buku yg berdekatan.. Buku ni sudah dijual hampir 40 000 tau…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s